Правовий статус іноземців та осіб без громадянства в адміністративному судочинстві - Галаз, Юлія Андріївна (Національний університет «Львівська політехніка», 2024)
Дисертація є однією з небагатьох в українській правовій науці комплексним і системним дослідженням правового статусу іноземців та осіб без громадянства в адміністративному судочинстві. У результаті дослідження розглянуто та проаналізовано найважливіші аспекти, що стосуються змісту та сутності категорії «правовий статус» і на цій основі подано характеристику галузевого адміністративно-правового виміру правового статусу іноземців та осіб без громадянства в адміністративному судочинстві. The dissertation is one of the few in Ukrainian legal science complex and systematic research of legal status of foreigners and stateless persons in administrative proceedings. As a result of the study, the most important aspects related to the content and essence of the category of «legal status» are considered and analyzed, and on this basis the characteristic of the sectoral administrative and legal dimension of the legal status of foreigners and stateless persons in administrative proceedings is presented
Legal status of foreigners and stateless persons in administrative proceedings
Keywords: правовий статус, іноземці, особи без громадянства, адміністративне судочинство, примусове видворення, реадмісія, міграційний режим, прикордонний режим, суб’єкти владних повноважень, публічно-правова сфера, біженці та особи, які потребують додаткового або тимчасового захисту, міграційна політика, учасники адміністративної справи, адміністративнопримусові заходи, нелегальний мігрант, пункт тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, legal status, foreigners, stateless persons, administrative proceedings, forced expulsion, readmission, migration regime, border regime, subjects of power, public-legal sphere, refugees and persons in need of additional or temporary protection, migration policy, participants in administrative affairs, administrative-coercive measures, illegal migrant, temporary residence of foreigners and stateless persons; 342.722:17](477)