Геолого-гравітаційне моделювання будови піднасуву Карпат - Анікеєв, С. Г.; Мончак, Л. С.; Степанюк, В. П.; Маєвський, Б. Й. (Національний університет "Львівська політехніка", 2011)
Представлено методику геолого-гравітаційного моделювання на прикладі створення моделей розрізу глибинної будови Карпат. Умовами геологічної змістовності та достовірності результатів моделювання є використання таких параметрів апроксимаційних конструкцій, швидкісних і точних комп’ютерних технологій, які б дозволяли працювати із складними моделями геологічного середовища, а також коли апріорна густинна модель створюється, надалі уточнюється чи деталізується під впливом геологічного аналізу характеру розбіжностей між спостереженим полем і модельними полями. Представлена методика геолого-гравитационного моделирования на примере создания моделей глубинного строения Карпат. Условиями геологической содержательности и достоверности результатов моделирования являются использование таких параметров аппроксимационных конструкций, быстрых и точных компьютерных технологий, которые бы позволяли работать со сложными моделями геологических сред, а также когда априорная плотностная модель формируется, далее уточняется и детализируется под влиянием геологического анализа характера расхождений между наблюденным полем и модельными полями. In this thesis describes a method of geo-gravity modeling by creating models of the deep structure of the Carpathians. Geological conditions of consistency and reliability of simulation results are the use of such parameters approximating structures, fast and accurate computer technology that would enable work with complex models of geological environments, as well as an a priori density model is formed, further refined and is detailed under the influence of the geological analysis of the nature of discrepancies between the observed field and model fields.
Геолого-гравитационное моделирование строения поднадвига Карпат
Geo-gravitationalmodeling of the structure of lodge Сarpathians
Keywords: методика геолого-гравітаційного моделювання; геологічний розріз; глибинна будова Карпат; комп’ютерні технології рішення прямих і обернених задач гравірозвідки; методика геолого-гравитационного моделирования; геологический разрез; глубинное строение Карпат; компьютерные технологии решения прямых и обратных задач гравиразведки.; method of geo-gravitational modelling; geological cross-section; the deep structure of the Carpathians; the computer technology for solving gravity direct and inverse