Дослідження спектральних характеристик хемілюмінесценції сироватки крові - Готра, З. Ю.; Олійник, І. Я. (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2005)
Здійснено експериментальний та теоретичний аналіз спектрів хемілюмінесценції (ХЛ) сироватки крові. Показано, що спектральний розподіл має лоренцівський характер. Спрогнозовано звуження спектра у разі ініціювання хемілюмінесценції. Показано, що квантовий вигляд стимульованої ХЛ є значно вищий за вихід спонтанної ХЛ.

The experimental and theoretical analysis of the chemilumenescence (CL) spectrum of blood serum is carried out. It is shown, that the spectral distribution is of Lorenz type. The specrum narrowing for the case of initiated chemilumenescence is predicted. It is shown, that the quantum output of stimulated CL is considerably higher than of the spontaneous CL.
Keywords: 535.36; 577.31