Розроблення вебплатформи для користувацького рейтингування та рецензування кіно - Козачук, Гнат Вікторович; Kozachuk, Hnat Viktorovych (Національний університет "Львівська політехніка", 2024)
У цифрову епоху значна частина культурного та розважального споживання відбувається онлайн. Кінематограф, як один із провідних векторів сучасної культури, відіграє ключову роль у формуванні світогляду, моральних цінностей і соціальних уявлень. У зв’язку з цим зростає попит на незалежні платформи, де користувачі можуть об’єктивно оцінювати фільми, ділитися думками та орієнтуватися на перевірений контент [3]. Більшість систем, що існують, такі як IMDb чи Rotten Tomatoes, належать великим медіахолдингам, що ставить під сумнів прозорість їхніх рейтингів [1, 2]. Об’єкт роботи – процес оцінювання та рецензування фільмів у вебсередовищі. Предмет роботи – методи реалізації системи рейтингування, рецензування та модерації фільмів на вебплатформі. Мета роботи – проєктування та реалізація вебплатформи для незалежного оцінювання фільмів із системою ролей, рецензій та перевірених користувачів. У межах роботи було створено вебплатформу з реалізованою реєстрацією та email-підтвердженням, оцінюванням фільмів, написанням і сортуванням рецензій, а також можливістю подачі заявки на отримання статусу перевіреного рецензента. Інтерфейс адаптований для мобільних пристроїв, фільтрацію за жанрами та сортування за кількома критеріями.САЙТ ДЛЯ РЕЙТИНГУ ФІЛЬМІВ.

In the digital age, a significant portion of cultural and entertainment consumption takes place online. Cinema, as one of the leading vectors of modern culture, plays a crucial role in shaping worldviews, moral values, and social perceptions. As a result, there is growing demand for independent platforms where users can objectively evaluate films, share opinions, and rely on trusted content [3]. Most existing systems, such as IMDb or Rotten Tomatoes, are owned by large media conglomerates, which raises questions about the transparency and fairness of their ratings [1, 2]. Study object – the process of film evaluation and reviewing in a web environment. Scope of research – methods of implementing a film rating, reviewing, and moderation system on a web platform. Goal of research – to design and develop a web platform for independent film evaluation, with a role-based review system and verified user functionality. As web platform was created featuring user registration and email confirmation, the ability to rate films, write and sort reviews, and submit applications for verified reviewer status. The interface is responsive for mobile devices and supports filtering by genre as well as sorting by multiple criteria.
Development of a web platform for user-based movie rating and reviewing
Keywords: 6.122.00.00; ФІЛЬМИ; ВІДГУКИ; РЕЙТИНГ ФІЛЬМІВ; РЕЦЕНЗІЇ; FILMS; REVIEWS; MOVIE RATINGS; FILM CRITICISM; MOVIE RATING PLATFORM