The utilization of asphalt-resin-paraffin deposits as a component of raw material for visbreaking - Tertyshna, Olena; Royenko, Kateryna; Martynenko, Vitalina; Smesova, Victoria; Gyrenko, Al’ona; Topilnytskyy, Petro (Publishing House of Lviv Polytechnic National University, 2016)
The paper contains the results of experimental study of visbreaking process with the use of organic part of asphalt-resin-paraffin deposits (ARPD) as a raw material component. We studied the influence of ARPD amount as the additive to tar on the output fuel fractions and their qualitative parameters. The proposals on modernization of the industrial visbreaking scheme with blended raw material were made. The analysis of economic performance of the modernized process was carried out. Приведено результати експериментальних досліджень вісбрекінгу з використанням органічної частини асфальтосмолопарафінових відкладів (АСПВ) як сировинного компонента. Вивчено вплив кількості добавки АСПВ до гудрону на вихід паливних фракцій та їх якісні показники. Кращі результати одержано при додаванні до сировинної суміші 20 % мас. АСПВ. За результатами лабораторного моделювання розроблено пропозиції щодо модернізації промислової технологічної схеми вісбрекінгу з використанням сумішевої сировини. Проведено аналіз економічних показників модернізованого процесу.
Використання асфальтосмолопарафінових відкладів як компонента сировини вісбрекінгу
Keywords: visbreaking; deposits; mixed raw material; utilization; technological scheme; вісбрекінг; відклади; сумішева сировина; утилізація; технологічна схема