Study on Rheological Properties of Extra-Heavy Crude Oil from Fields of Ukraine - Topilnytskyy, Petro; Romanchuk, Viktoria; Yarmola, Tetiana; Stebelska, Halyna (Видавництво Львівської політехніки, 2020)
Досліджено реологічні властивості високов’язких нафт з 3-х свердловин Яблунівського родовища (Полтавська обл., Україна) за допомогою ротаційного віскозиметра. За характером кривих залежності динамічної в’язкості та напруження зсуву від швидкості зсуву встановлено характер течії даних нафт, що має практичне значення для оцінки ефективності різних способів дії на реологічну поведінку цих нафт при їх видобутку та транспортуванні.

The rheological properties of oils from 3 wells of Yablunivske field (Poltava region, Ukraine) were investigated using a rotational viscometer. According to the dynamic viscosity and shear stress dependence on the shear velocity, the nature of the oil flow has been determined, which is of practical importance for evaluating the effectiveness of different modes of action on the rheological behavior of oils during their extraction and transportation.
Дослідження реологічних властивостей важких високов’язких нафт родовищ України
Keywords: важка нафта; транспортування нафти; реологічні властивості нафти; extra-heavy oil; oil transportation; oil rheological properties