Glass-ceramic materials on the lithium disilicate basis: achievements and development prospects - Savvova, Oksana; Voronov, Gennadii; Topchyi, Vitalii; Smyrnova, Yuliya (Lviv Politechnic Publishing House, 2018)
Проаналізовано сучасний стан розробок і перспективність використання склокристалічних матеріалів на основі дисилікату літію. Обгрунтовано вибір системи R2O–RO–RO2–R2O3–P2O5–SiO2 для модельних стекол. Досліджено структуру стекол після термооброблення у взаємозв’язку з їх фізико-хімічними властивостями. Розроблені літійсилікатні склокристалічні матеріали характеризуються високими експлуатаційними властивостями і можуть бути застосовані як прозора броня.

The current state of developments and the prospects of using glass-ceramics based on lithium disilicate were analyzed. The choice of R2O–RO–RO2–R2O3–P2O5–SiO2 system for model glasses was justified. The structure of glasses after heat treatment in connection with their physico-chemical properties was studied. The developed lithiumsilicate glass-ceramic materials were characterized by high performance properties and can be used as transparent armor.
Склокристалічні матеріали на основі дисилікату літію: досягнення та перспективи розвитку
Keywords: склокераміка; літійсилікатні стекла; дисилікат літію; високоміцний; прозора броня; glass-ceramics; lithiumsilicate glasses; lithium disilicate; high-strength; transparent armor