Організаційно-правові засади партисипації в місцевому самоврядуванні України - Ющук, Роман Васильович (Національний університет «Львівська політехніка», 2025)
У дисертаційній роботі вирішено наукове завдання, яке полягає в обґрунтуванні організаційно-правових засад партисипації в місцевому самоврядуванні України та розробленні інноваційних підходів впровадження партисипації в місцевому самоврядуванні. За своєю структурою дисертаційна робота складається зі вступу, трьох розділів, поділених на підрозділи, висновків, списку використаних джерел та додатків. The thesis presents a theoretical generalization and solution to the scientific problem, which consists in substantiating the organizational and legal foundations of participation in local self-government and developing innovative approaches to the implementation of participation in local self-government. In its structure, the thesis consists of an introduction, three chapters divided into subsections, a conclusion, a list of references and appendices.
Organizational and legal foundations of participation in local self-governmentof Ukraine
Keywords: місцеве самоврядування, партисипація, територіальна громада, децентралізація, місцевий розвиток, компетенція, публічне управління, сталий розвиток, відповідальність, електронне врядування, адміністративна реформа, публічні послуги, local government, participation, territorial community, decentralization, local development, competence, public administration, sustainable development, responsibility, e-government, administrative reform, public relations; 352(477.83-25)(043.5)