Червецова, В. Г.Губрій, З. В.Швед, О. В.Микитюк, О. М.Новіков, В. П.Chervetsova, V. H.Z. V. Gubrii.Shved, O. V.Mykytiuk, O. M.Novikov, V. P.2020-02-282020-02-282018-02-262018-02-26Окремі фізіологічні та технологічні характеристики промислових йогуртів для дитячого харчування / В. Г. Червецова, З. В. Губрій, О. В. Швед, О. М. Микитюк, В. П. Новіков // Chemistry, Technology and Application of Substances. — Lviv : Lviv Politechnic Publishing House, 2018. — Том 1. — № 2. — С. 69–73.https://ena.lpnu.ua/handle/ntb/46334Досліджено окремі біотехнологічні характеристики промислових дитячих йогуртів. Об’єкти досліджень вибирали незалежним маркетинговим опитуванням. Визначено органолептичні характеристики отриманих ферментованих напоїв. У цих продуктах визначали зброджувальну активність, вміст крохмалю, кількісний та якісний склад мікрофлори. Запропоновано новий метод визначення наявності консервантів у молочнокислих напоях. Опрацьовано додаткові методи контролю, які можна застосовувати у біотехнології молочнокислих продуктів.The research of some biotechnological characteristics of industrial children's yoghurts were conducted. Objects of research were selected through an independent marketing survey. The organoleptic characteristics of the obtained fermented beverages are determined. In these products, the farmantativ activity, the content of starch, the quantitative and qualitative composition of the microflora were determined. A new method for determining the availability of preservatives in lactic acid drinks is proposed. An additional control methods that can be applied in biotechnology of lactic acid products were worked.69-73ukйогуртизброджувальна активністьмолочнокислі бактеріїметоди контролю кисломолочної продукціїyogurtsfermantated activitylactic bacteriacontrol methods of milk productionsОкремі фізіологічні та технологічні характеристики промислових йогуртів для дитячого харчуванняSome physiological and technological characteristics of industrial yoghurts for child's foodArticle© Національний університет „Львівська політехніка“, 2018© Червецова В. Г., Губрій З. В., Швед О. В., Микитюк О. М., Новіков В. П., 20185Some physiological and technological characteristics of industrial yoghurts for child's food / V. H. Chervetsova, Z. V. Gubrii., O. V. Shved, O. M. Mykytiuk, V. P. Novikov // Chemistry, Technology and Application of Substances. — Lviv : Lviv Politechnic Publishing House, 2018. — Vol 1. — No 2. — P. 69–73.