Modification of Portland cement mortars with cactus gum - Hernandez-Zaragoza, Juan-Bosco; Caballero-Badillo, Carlos-Eduardo; Rosas-Juarez, Arnulfo; Lopez-Lara, Teresa; Hinojosa-Torres, Jaime; Castano, Victor-Manuel (Publishing House of Lviv Polytechnic National University, 2007)
Показано, що стандартні розчини на основі портланд-цементу, які використовуються у сучасному будівництві, модифіковані ліофільною кактусовою смолою, одержаною з місцевого мексиканського кактуса. Одержані результати свідчать про зростання міцності при стисканні на 65 %, порівняно із стандартними розчинами. Portland cement-based mortars of the standard type used for modern constructions, were modified by adding liophilized cactus gum, extracted froman indigenous Mexican cactus. The results show an increase in compressive strength as high as 65 % with respect to standard mortars.
Модифікація портланд-цементних розчинів кактусовою смололю
Keywords: кактусова смола; природні продукти; портланд-цемент; гіпс; ліофілізація; cactus gum; natural products; portland cement; gypsum; liophilization