Проблема вивезення українського населення до ІІІ Райху під час Другої світової війни в програмних документах ОУН - Лапан, Т. Д. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2006)
Розглянуто позиції різних гілок національного підпілля (ОУН-Б і ОУН-М), а також радянського підпілля щодо примусового вивезення українців на роботи до ІІІ Райху під час Другої світової війни. The article is described the positions of the different branches of national underground movements (OUN-B and OUN-M), as well as Russian underground movement as to the forced taken out of the Ukrainian people for works to III Reich during World War II.