Компенсація перегонових завад у логічних схемах, побудованих на основі мультиплексорів - Лукащук, Л.; Демида, Б. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2006)
Внаслідок затримок в елементах логічної схеми, у певних ситуаціях на її ВИХОДІ виникають імпульсні завади. Проаналізовано виникнення перегонових завад у типових схемах використання мультиплексорів. Запропоновано дієвий механізм боротьби з такими завадами за рахунок введення додаткової змінної та наведено приклад реалізації удосконаленої схемотехніки використання мультиплексорів. As a result of delays in the elements of logical circuit, in certain situations there are impulsive hindrances on its output. The article is devoted to the analysis of origin of hindrances distillations in the typical charts of the use of multiplexer. The effective mechanism of fight is offered against such hindrances due to introduction of additional variable and resulted the example of realization of improved circuit technique of the use of multiplexer.