Дизайн інтер’єрного простору івент-холу при котеджному містечку «Верес Хіл» у с. Тухля - Савчин, Марія - Богуслава Іванівна; Savchyn, Mariia-Bohuslava Ivanivna (Національний університет "Львівська політехніка", 2024)
Дипломна робота на здобуття кваліфікаційного рівня «бакалавр» за спеціальністю 022 «Дизайн». – Національний університет «Львівська політехніка», Львів, 2025. У межах передпроєктного етапу я провела ґрунтовний аналіз наявної теоретичної бази з дизайну інтер’єрів громадських просторів, а також функціональних, естетичних, ергономічних та соціально-культурних вимог до формування інтер’єру івент – простору. Окрему увагу приділено вивченню специфіки сучасного просторового мислення, впливу екологічних трендів у дизайні, а також зміни потреб і поведінки користувачів у публічному середовищі. Я проаналізувала українські та міжнародні аналоги івент – просторів. Це дозволило визначити ефективні практики зонування, адаптивності приміщень, застосування екологічних рішень і використання локальних матеріалів. У проєкті сформовано концепцію інтер’єру, що поєднує сучасні дизайнерські підходи з делікатними акцентами на національні мотиви. Це виявляється через використання локальних природних матеріалів, дерев’яних фактур, теплих природних кольорів, текстилю з етнічними елементами та декоративного освітлення. Простір залу розглядається як динамічне середовище, що легко адаптується до різних форматів заходів — від конференцій до весіль чи виставок. Особливу увагу приділено ергономіці простору та сценарному плануванню. Розроблені функціональні схеми дозволяють ефективно організувати потоки людей, зони для учасників і технічний сервіс. Простір є відкритим і гнучким, що забезпечує комфорт як для короткотривалого так і для тривалого перебування. Також було опрацьовано мною концепцію освітлення, яка поєднує загальне, акцентне і декоративне світла. На мій погляд, освітлення виступає не лише як функціональний елемент, а й як складова емоційного наповнення інтер’єру. Також здійснено підбір меблів, оздоблювальних матеріалів і кольорової палітри з урахуванням як візуальної, так і тактильної гармонії. 3 Важливим аспектом є екологічна відповідальність проєкту: для реалізації запропоновано натуральні, довговічні та енергоефективні матеріали від локальних виробників і це зменшує екологічний слід і підтримує розвиток місцевих спільнот. У даному проєкті передбачено трансформацію простору відповідно до різних сценаріїв використання. Змінна система освітлення та універсальні меблі дозволяють швидко змінювати конфігурацію інтер’єру без втрати функціональності чи естетики. Загалом, дипломна робота демонструє системний підхід до проектування івент-простору в природному середовищі, орієнтований на екологічність, культурну відповідність, функціональну гнучкість і емоційний комфорт користувачів.

Diploma thesis for the bachelor's degree in speciality 022 “Design.” - Lviv Polytechnic National University, Lviv, 2025. As part of the pre-project stage, I conducted a thorough analysis of the existing theoretical framework for interior design of public spaces, as well as functional, aesthetic, ergonomic, and socio-cultural requirements for the formation of the interior of the event space. Particular attention is paid to the study of the specifics of modern spatial thinking, the influence of environmental trends in design, as well as changes in the needs and behaviour of users in the public environment. I analysed Ukrainian and international analogues of event spaces. This allowed me to identify effective practices of zoning, adaptability of premises, application of environmental solutions, and use of local materials. The project has formed an interior concept that combines modern design approaches with delicate accents on national motifs. This is manifested through the use of local natural materials, wooden textures, warm natural colours, textiles with ethnic elements and decorative lighting. The hall space is seen as a dynamic environment that can be easily adapted to different event formats - from conferences to weddings or exhibitions. Special attention was paid to space ergonomics and scenario planning. The developed functional schemes allow for efficient organisation of people flows, areas for participants and technical services. The space is open and flexible, providing comfort for both short and long stays. I also worked out the lighting concept, which combines general, accent and decorative light. In my opinion, lighting is not only a functional element, but also a component of the emotional content of the interior. We also selected the furniture, finishing materials and colour palette with due regard for both visual and tactile harmony. An important aspect of the project is its environmental responsibility: natural, durable, and energy-efficient materials from local producers are proposed for 5 implementation, which reduces the ecological footprint and supports the development of local communities. The project envisages the transformation of the space according to different use scenarios. A variable lighting system and versatile furniture allow for quick reconfiguration of the interior without losing functionality or aesthetics. Overall, the thesis demonstrates a systematic approach to designing an event space in the natural environment, focused on environmental friendliness, cultural relevance, functional flexibility, and emotional comfort for users.
Interior design of the event hall at the "Veres Hill" CottageTown in Tukhlia village
Keywords: 6.022.03.03