Одержання карбоксилвмісних олігомерів на основі фракцій С5 рідких продуктів піролізу - Кічура, Д. Б.; Дзіняк, Б. О.; Kichura, D. B.; Dzinyak, B. O. (Lviv Politechnic Publishing House, 2018)
Запропоновано процес олігомеризації ненасичених вуглеводнів фракцій С5 рідких продуктів піролізу у присутності термічно стійкого пероксидного ініціатора. Фракція С5 містить цінні ненасичені сполуки, які мають високу реакційну здатність й легко піддаються олігомеризації. Встановлено залежність виходу та фізико-хімічних характеристик синтезованих на основі диалілфталату олігомерів від концентрації ініціатора, температури і тривалості процесу.

The paper is devoted to the oligomerization process of unsaturated hydrocarbons fractions are contained in С5 fractions of liquid products of pyrolysis in the presence of the peroxides initiator with high integral procedural decomposition temperature. Fraction C5 contains valuable unsaturated compounds, which have high reactivity and are easily subjected to oligomerization. The dependence of the yield, physical and chemical characteristics synthetized on the base of dualilphtalat olygomers from the quantity of initiators, the temperature and the duration of process has been investigated.
Obtained carboxulcontained oligomers on the base C5 fraction liquid products of pyrolysis
Keywords: олігомеризація; фракція; диалілфталат; ініціатор; олігомер; oligomerization; fraction; dualilphtalat; initiator; oligomer