Принципи стратегічної інтеграції підприємств нафтохімічної галузі - Богачев, Р. М.; Слинько, М. С. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2008)
Висвітлено коло питань, пов’язаних з необхідністю формування інтеграційної стратегії підприємств, зокрема в нафтохімічній галузі України. Розглянуті процеси стратегічного управління, шляхи розвитку організації та підходи до розроблення стратегії та стратегічного планування. Пропонуються принципи інтеграційної стратегії як інструменту інституціональних перетворень, зокрема для підприємств нафтохімічної галузі України, які б забезпечили стабільний розвиток інтегрованих структур. The article provides a wide range of issues related to the necessity of creating integration strategy for enterprises especially concerning Ukraine’s petrochemical sphere. Processes of strategic management, ways of enterprise development as well as approaches to strategy elaboration and strategic planning are covered. Principles of integration strategy as an instrument of institutional transformation are proposed to provide stable development of integrated structures especially for enterprises of Ukraine’s petrochemical sphere.
Keywords: інтеграційна стратегія; стратегічне управління; принципи інтегра- ційної стратегії; нафтохімічна галузь; інтегрована структура; стратегічне планування; integration strategy; strategic management; principles of integration strategy; petrochemical sphere; integrated structure; strategic planning