Дослідження впливу температури на окиснювальне алкоксилювання ненасичених альдегідів - Долошицька, Г. П.; Чайківський, Т. В.; Піх, З. Г. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2003)
Проведено реакцію окиснення ненасиченого альдегіду в присутності каталізатора SeO2 в аліловому спирті та в гліцидолі. Досліджено вплив температури на швидкість перебігу реакції окиснювального алкоксилювання. Розраховано основні характеристики процесу і константи швидкості витрати пероксиду водню та константи швидкості нагромадження продуктів реакції (ненасиченої кислоти та її естеру). Oxidation reaction of unsaturated aldehyde by hydrogen peroxide in presence of catalyst SeO2 in allylic alcohol and in glycidol has been carried out. Influence of temperature on the rate reaction has been investigated. Main characteristics of process and rate constants for expenditure of hydrogen peroxide and accumulation of reaction products (unsaturated acid and its ester) are calculated.