Правове середовище ринків економічних благ України як складова інституційного забезпечення їх функціонування - Кірієнко, Ю. А. (Видавництво Львівської політехніки, 2013)
Розглянуто правові аспекти функціонування ринків економічних благ в Україні. Проаналізовано ключові нормативно-правові акти, що регулюють діяльність суб’єктів господарювання. На підставі отриманих в результаті емпіричних досліджень функціональних параметрів товарних ринків у відкритій економіці України здійснено аналіз відповідного інституційного середовища. Використано системний підхід до правових аспектів господарської діяльності, зокрема враховані аспекти товарних ринків, що випливають із внутрішньої торгівлі та зовнішньоторговельних зв’язків. The article discusses the legal issues of goods’ market functioning in Ukraine. The essential aspects normative legal acts are analyzed concerning the regulation of economic agents’ activities. The institutional environment was discussed and analyzed based on the previous empirical findings of the parameters of goods’ market functioning. The systematic approach was used to the legal issues of economic activity on goods’ marekt, both in terms of internal and external trade.
Legal environment of goods' market in Ukraine as part of institutional aspects in their functioning
Keywords: ринки економічних благ; попит та пропозиція на товарних ринках; зовнішньоекономічна діяльність; нормативно-правові акти; законодавство; Митний кодекс; конкуренція; інституційне забезпечення; goods’ market; demand and supply on goods’ market; foreign trade; normative legal acts; legislation; Customs code; competition; institutional support