Вибір термічнозміцнених за тріщиностійкістю конструкційних сталей для виготовлення молотків дробарок - Когут, М. С.; Буртак, В. В. (Видавництво Львівської політехніки, 2011)
Досліджено термічно зміцнені сталі 30ХГСА, 65Г, 60С2А за ударно-втомною міцністю Nцикл./хв. та статичною тріщиностійкістю К1с після випробувань балкових зразків з боковим концентратором напружень. Для виготовлення молотків дробарки ударно-перетиральної дії запропоновано сталь 30ХГСА з найвищими параметрами Nцикл./хв. та К1с відповідно, після її гартування із нагріванням 950 0С і відпусканням при 450 0С. Investigational thermally-fixed to steel of 30ХГСА, 65Г, 60С2А after knock-tiredness durability of Ncycle of min. and static crackstable of К1с after the tests of beam standards with the lateral concentrator of tensions. For making of hammers of crusher of knock-gfate action steel of 30ХГСА is offered with the greatest parameters of Ncycle of min. and К1с accordingly, after her tempering from heating of 950 0С and weakening of 450 0С.