Синтез електромеханічних систем з врахуванням нулів передавальної функції - Лозинський, А. О.; Кушнір, А. П. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2003)
Запропоновано параметричний метод синтезу за повним вектором стану з врахуванням нулів передавальної функції. Цей метод дає змогу компенсувати нулі передавальної функції системи без введення коректуючих ланок. Компенсація нулів передавальної функції відбувається полюсами. Досліджено динаміку синтезованої системи за повним вектором стану у випадку неврахування та врахування нулів передавальної функції. The parametric method of synthesizing for a full state vector with taking into accounts zeros of transfer function is proposed. The given method enables to compensate zeros of transfer function without the introducing of correction of member. Compensation of zeros of transfer function occurs by poles. Dynamics of the synthesized system for a full state vector in a case not the taking into account and taking into account of zeros of transfer function is investigated.