Управління логістичними операціями ТзОВ «Карат Мотор» в умовах динамічних змін - Гапак, Каріна Віталіївна; Hapak, Karina Vitaliivna (Національний університет "Львівська політехніка", 2024)
Гапак К.В., Гринів Н.Т. (керівник). Управління логістичними операціями ТзОВ «Карат Мотор» в умовах динамічних змін. Бакалаврська кваліфікаційна робота. – Національний університет «Львівська політехніка», Львів, 2025. Розширена анотація. Управління логістичними операціями є ключовим елементом забезпечення ефективної діяльності підприємств у сучасних ринкових умовах. Воно охоплює комплекс взаємопов’язаних процесів, включаючи планування, закупівлю, транспортування, складування, дистрибуцію, обслуговування клієнтів і контроль матеріальних потоків. В умовах глобалізації та цифровізації бізнесу логістика перетворилася на стратегічний ресурс підприємства, що безпосередньо впливає на його конкурентоспроможність, прибутковість та ринкову позицію [1]. Ефективна логістична система забезпечує безперебійне функціонування виробничих і комерційних процесів, скорочення витрат та підвищення якості сервісного обслуговування клієнтів [2]. Сучасні умови ведення бізнесу в Україні, зокрема в умовах воєнного стану, додатково ускладнюють управління логістикою. Порушення традиційних логістичних маршрутів, дефіцит транспортних засобів, зростання цін на паливо, небезпека для персоналу, зміщення центрів попиту, проблеми з митним оформленням — усе це суттєво впливає на функціонування підприємств. У таких умовах логістика повинна бути не лише ефективною, але й адаптивною та стійкою до ризиків. Для українських компаній, зокрема тих, що займаються імпортом автомобільної продукції, зростає актуальність впровадження цифрових інструментів, оптимізації складування, розподілу й транспортування товарів [4; 5]. У сучасних умовах ефективне управління логістичними процесами передбачає впровадження сучасних інформаційних технологій, оптимізацію транспортних і складських операцій, удосконалення процесів закупівлі та розподілу продукції. Інноваційний підхід до організації логістичної діяльності 5 дозволяє забезпечити своєчасне постачання продукції та підвищити рівень сервісного обслуговування [3]. Об’єкт дослідження – логістична діяльність ТзОВ «Карат Мотор». Предмет дослідження – процеси управління логістичними операціями на підприємстві в умовах динамічних змін середовища. Мета дослідження – обґрунтувати теоретичні положення та розробити практичні рекомендації щодо удосконалення управління логістичними операціями на прикладі ТзОВ «Карат Мотор». Результати дослідження. Під час виконання бакалаврської кваліфікаційної роботи було здійснено комплексний аналіз господарської та логістичної діяльності ТзОВ «Карат Мотор». Розглянуто основні економічні показники підприємства за 2022–2024 роки, проаналізовано фінансову звітність, динаміку доходів, витрат, рентабельності та структуру активів і пасивів. Проведено детальне дослідження логістичної діяльності: розглянуто особливості поставок автомобілів, структуру логістичних процесів, складську інфраструктуру та особливості роботи з клієнтами. Також було запропоновано напрями вдосконалення логістичних операцій підприємства в умовах ринкових змін. Зокрема, обґрунтовано доцільність впровадження цифрових рішень (наприклад, системи Optimo Route), удосконалення внутрішньої підготовки автомобілів до продажу, оптимізацію маршрутів постачання та підвищення ефективності складського обліку. Також сформовано пропозиції щодо поліпшення організації логістичного сервісу, персоналізації послуг і підвищення швидкості обслуговування клієнтів.Ключові слова: логістика, логістичні операції, управління запасами, міжнародна логістика,оптимізація логістики. 6

Hapak K.V., Hryniv N.T. (supervisor). Management of logistics operations at “Karat Motor” LLC under conditions of dynamic change. Bachelor's qualification work. - National University «Lviv Polytechnic», Lviv, 2025. Extended abstract. Logistics operations management is a key element in ensuring the effective performance of enterprises under modern market conditions. It encompasses a set of interrelated processes, including planning, procurement, transportation, warehousing, distribution, customer service, and material flow control. In the context of globalization and digitalization, logistics has become a strategic resource that directly affects a company's competitiveness, profitability, and market position [1]. An effective logistics system ensures the uninterrupted functioning of production and commercial processes, cost reduction, and improved quality of customer service [2]. The current business environment in Ukraine, particularly under martial law, significantly complicates logistics management. Disruptions of traditional supply routes, shortage of transport, rising fuel prices, safety threats to personnel, shifting demand centers, and customs clearance delays — all these factors significantly affect enterprise operations. In such conditions, logistics must be not only efficient but also adaptable and resilient to risks. For Ukrainian companies, especially those engaged in automobile import and distribution, the implementation of digital tools, as well as optimization of warehousing, distribution, and transportation processes, becomes increasingly relevant [4; 5]. In modern conditions, effective logistics process management involves the application of information technologies, optimization of transport and warehouse operations, and improvement of procurement and distribution processes. An innovative approach to logistics organization ensures timely product delivery and enhances the quality of service provided [3]. Study object – logistics activity of LLC “Karat Motor”. 8 Scope of research – management processes of logistics operations at the enterprise under conditions of dynamic environmental changes. Goal of research – to justify theoretical principles and develop practical recommendations for improving logistics operations management on the example of LLC “Karat Motor”. Briefly put research results. During the preparation of this bachelor's qualification thesis, a comprehensive analysis of the economic and logistics activities of LLC “Karat Motor” was conducted. Key economic indicators of the enterprise for 2022–2024 were examined, financial statements analyzed, and dynamics of revenues, expenses, profitability, as well as the structure of assets and liabilities were assessed. A detailed study of logistics operations was carried out, including the peculiarities of vehicle deliveries, logistics process structure, warehouse infrastructure, and customer service organization. Recommendations for improving logistics operations in changing market conditions were developed. In particular, the relevance of implementing digital solutions (e.g., Optimo Route system), improving internal vehicle preparation, optimizing delivery routes, and enhancing warehouse inventory management were substantiated. Proposals were also made to improve the organization of logistics services, personalize customer offerings, and increase the speed of service provision.
Management of logistics operations at “Karat Motor” LLC under conditions of dynamic change
Keywords: 6.073.00.00; логістика; логістичні операції; управління запасами; міжнародна логістика; оптимізація логістики; logistics; logistics operations; inventory management; international logistics; logistics optimization