Збалансована карта показників як інструменти стратегічного управління в менеджменті туристичних територій України - Гайдук, А. Б. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2003)
Розглянуто питання реалізації стратегій розвитку туристичних регіонів в Україні. Для підвищення ефективності туристичних стратегій пропонується сучасний та ефективний інструмент стратегічного менеджменту — збалансована карта показників (Balanced Scoreсard). Доводиться можливість адаптації збалансованої карти показників для її застосування у менеджменті туристичних територій. Досліджуються умови застосування даного методу на прикладі Карпатського регіону України. The article is devoted to the issues of implementation of tourist region development strategies in Ukraine. As a research approach to raise the effectiveness of tourist strategies implementation it is suggested to apply a modern and effective tool of strategic management, which is Balanced Scoreсard. In the article the possibility of adapting Balanced Scorecard for its application in tourist territory management is proved. Conditions for this method application on the basis of the Carpathian region of Ukraine are explored.