Організаційно-правове забезпечення фінансування інноваційного розвитку економіки України - Крупка, М. І.; Ільїна, К. О. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2008)
Розглянуто основні джерела фінансування інноваційного розвитку економіки України та можливості підприємств застосовувати їх у своїй діяльності, показано роль держави в організації фінансування інноваційного розвитку за допомогою формування нормативної бази та безпосереднього фінансування інноваційних проектів, висвітлено проблеми, що стримують цей розвиток та подано рекомендації щодо удосконалення державної політики у напрямі активізації інвестиційно-інноваційних процесів в Україні. The basic sources of financing of innovative development of economy in the Ukraine and opportunity of the enterprises are considered which apply to them during this activity. The role of the state in the organization of financing of innovative development is demonstrated by the formation of a normative base and direct financing of the innovative projects. The specified problems, which constrain this development, and are submitted for recommendation, concern the improvement of state policy in the direction of activization of investmentinnovative processes in the Ukraine.
Keywords: фінансування; кредитування; інновація; державна політика; інститути спільного; інвестування; інноваційний розвиток; financing; crediting; innovation; state policy; institutes of joint investment; innovative development