Аспекти оцінки та освоєння геотермальних ресурсів України - Стародуб, Ю. П.; Карпенко, В. М.; Стасенко, В. М.; Нікорюк, С. М.; Карпенко, О. В.; Рибчак, В. Л. (Видавництво Львівської політехніки, 2012)
Розглянуто науково- промислові аспекти освоєння геотермальних енергоресурсів України. Проаналізовано геологічні, технічні , технологічні, соціальні та економічні питання, що дають змогу надати загальну промислову оцінку розвитку геотермальної енергетики . Сформульовано науково-технічні задачі ефективного використання геотермальних енергоустановок ( ГТЕУ) типу “ труба в трубі”, що дозволять використовувати ці ГТЕУ у всіх геотермальних активних зонах України з повною екологічною безпекою. Оцінку видобувних геотермальних енергоресурсів виконано з урахуванням існуючих технічних можливостей . Рассмотрены научно-промышленные аспекты освоения геотермальных ресурсов Украины . Проанализированы геологические, технические, технологические, социальные и экономические вопросы , которые позволяют дать общую промышленную оценку развитию геотермальной энергетики . Сформулированы научно- технические задачи эффективного использования геотермальных энерго -установок ( ГТЭУ) типа “ труба в трубе”, что позволяет использовать эти ГТЭУ во всех геотермальных активных зонах Украины с полной экологической безопасностью. Оценка добываемых энергетических ресурсов выполнена с учётом технических возможностей. The article deals with scientific and industrial asp ects of the development of geothermal resources in Ukraine. Geological, technical, technological, social and economic aspects were analyzed that can provide a general assessment of the commercial development of geothermal energy. Fo rmulated scientific and technical tasks of efficiently use geothermal power plants (HTEU) type “tube in tube” that will use data HTEU all active geothermal areas of Ukraine with full environmental safety. Evaluation of extractive energy resources performed, taking into account existing technical capabilities.
Аспекты оценки и освоения геотермальных ресурсов Украины
Aaspects of assessment and developing of geothermal resources in Ukraine
Keywords: геотермальні ресурси; науково- промислові аспекти; геофізика; техніка; технологія; ефективність; видобування; научно- промышленные аспекты; геотермальные ресурсы; геофизика; техника; технология; эффективность; добыча; scientific and industrial aspects; geothermal resources; geophysics; engineering; technology; performance; production