Оборонний комплекс княжного міста Пересопниці - Терський, С. В. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2008)
Досліджуються особливості середньовічного військово-стратегічного комплексу одного із стольних міст Волині – Пересопниці. На тлі військово-політичної історії та стратегічного розташування міста у світлі археологічних досліджень аналізуються його середньовічні фортифікації. Подано характеристику найважливіших пам’яток його військової історії, більшість з яких ще належить поглиблено вивчати. The process to accumulate of knowledge about medieval military complex and fortifications also thanks to archaeologist investigations of the Peresopnytcia in this article has been investigated. All this generalizations of the main monuments of the Peresopnytcia’s military history has been investigations.