Сучасні методи виявлення аномалій в системах виявлення вторгнень - Колодчак, О. М. (Видавництво Львівської політехніки, 2012)
Розглянуто сучасні системи виявлення вторгнень, а також сучасні методи виявлення аномалій в комп’ютерних системах. Запропоновано альтернативні шляхи вирішення проблеми. Analyzed overviewed intrusion detection systems. Attention is given to recent methods of anomaly detection in computer systems. The article provides possible solutions for the problem.
Keywords: системи виявлення вторгнень; системи виявлення зловживань; системи виявлення аномалій; параметри доступних реєстрацій; нейронні мережі зворотного поширення помилки; intrusion detection systems; misuse detection systems; anomaly detection systems; instance-based learning; backpropagation neural network