Варіативна оцінка знань студентів за допомогою системи тест-IQ - Паламарчук, Євген; Коваленко, Олена; Яцковська, Римма (Видавництво Наукового товариства ім. Шевченка, 2017)
Автори представляють результати розробки програмного модулю тестування в системі управління навчанням. Головною особливістю розробки є запровадження супертесту – програми формування типових тестових завдань з автоматичною зміною умови задачі. Такі елементи штучного інтелекту дозволяють підвищити якість тестових завдань та зменшити вірогідність формального виконання задач студентами. Можливості запровадження тренувальних та підсумкових тестів та ігрових елементів щодо мотивації студентів та викладачів (рейтинг тестів, повідомлення щодо результатів тестування) соціалізують систему перевірки знань.

The authors present the results of the development of the program module for testing in the management education system. The main feature of the development is the introduction of a super test - a program for the formation of typical test tasks with automatic change of the task conditions. Such elements of artificial intelligence can improve the quality of test tasks and reduce the probability of formal fulfillment of tasks by students. Possibilities for introducing training and final tests and game elements to motivate students and teachers (rating of tests, reports by test results), socialize of knowledge verification system.
Keywords: оцінка знань; система управління навчанням; тестове завдання; штучний інтелект; перевірка знань; JetIQ; knowledge assessment; learning management system; test task; artificial intelligence; knowledge testing; JetIQ; 004; 378.147(045)