Визначення узагальненого контрасту функціонально перетворених зображень при лінійному описі контрасту його елементів - Воробель, Р. (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2005)
Проведено аналіз відомого підходу до визначення узагальненого контрасту зображень„ Встановлено його недоліки. Запропоновано визначення узагальненого контрасту зображення на основі лінійного опису контрасту елементів* Показано, що він не залежить від контрасту вхідного зображення, його, сюжету та гістограми, а є характеристикою перетворення.

The analysis of know approaches to defining general contrast of images is carried out. Drawbacks of this methods are shown. The method for computing general contrast of image based on linear description of elements is proposed. It is shown that general contrast is characteristic of transformation and does not depend on input image contrast, its content and his histogram.
Keywords: 681.325.5