Синтез полібутилакрилатного шару, прищепленого до модифікованої поліпероксидом поверхні оксиду кремнію - Шафранська, О. Т.; Токарев, В. С.; Беднарська, О. Р.; Воронов, С. А.; Вагенкнехт, У. (Видавництво Державного університету «Львівська політехніка», 2000)
Досліджено адсорбцію співполімеру 5-трет-бутилперокси-5-метил-1-гексен-3-ін і малеїнового ангідриду на поверхні дисперсного оксиду кремнію (біла сажа БС100). Наявність на модифікованій поверхні пероксидних груп та прищепленого полібутилакрилату доведено методом комплексного термічного аналізу. Adsorption of the copolymer of 5-tert-butylperoxy-5-methyl-1-hexen-3-yne and maleic anhydride onto the surface of dispersed silica (white black БС100) was investigated. The presence of peroxidic groups and poly(butyl acrylate) grafted at the surface modified was confirmed by means of complex thermal analysis.