Методичні аспекти використання конструкторсько-технологічних задач на уроках трудового навчання - Борисов, Вячеслав Вікторович (Інститут післядипломної освіти м. Донецьк, 2013)
У статті розглядається процес використання конструкторсько-технологічних задач на уроках трудового навчання. Наведена послідовність різних типів задач, що розв’язуються та формулюються на технічному матеріалі. Проведений системний аналіз конструкторсько-технологічних задач в результаті якого учні набувають знання та вміння з технічного циклу.
Methodological aspects of design-manufacturing problems on labour training lessons
The process of using design-engineering tasks on the lessons of labor studies. The following sequence of different types of tasks that are formulated and solved on a technical material. Made systems analysis design and technological tasks in which students acquire specific knowledge and skills of the technical cycle.
Keywords: конструкторсько-технологічна задача; трудова діяльність; складність; системність; послідовність; технічне мислення