Про апріорні оцінки розв'язків параболічних систем з виродженням на початковій гіперплощині - Мединський, І. П. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2000)
За допомогою методу, який грунтується на застосуванні узагальнених функцій, побудовано систему двох рівнянь термопружності з розривними та сингулярними коефіцієнтами для смуги з прямокутним включенням та показано еквівалентність її системам рівнянь термопружності (система двох рівнянь для включення та смуги) та умовам ідеального механічного контакту на границях спряження. System of two equations of thermal stresses with discontinuous and singular coefficients for strip with rectangular insertion was established using the method based on application of generalized functions. Have been proved equivalence of this system to the systems of thermal stresses equations (system of two equations for rectangular and strip) and to the requirements of ideal mechanical contact on boundaries of conjugation.