Гендерна теорія та практика – один із аспектів сучасної політичної науки - Олійник, Наталія (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2006)
Досліджено тему застосування гендерного підходу у навчальних курсах соціально-гуманітарного циклу, акцентовано увагу на необхідності висвітлення феміністичної ідеології та гендерної теорії в навчальних курсах. Особливу увагу приділено гендерній політиці як одному із критеріїв виміру демократизації суспільства. The topic of gender approach is investigated in training courses of social humanitarian cycle. Attention is focused on necessity of depicting feministic ideology and gender theory in training courses. Special attention is paid to gender policy as one of the measuring criteria of society democratization.