Слово дискурс як міждисциплінарний термін - Науменко, Л. (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2003)
У статті досліджується походження та становлення терміна дискурс в англійській та українській мовах в різних галузях сучасних гуманітарних знань. Автор аналізує значення терміна та його похідних у лінгвістиці, філософії, логіці, риториці, соціології, семіотиці, що дає підстави тлумачити його як міждисциплінарний термін.

The paper considers the genesis of the term discourse in English and Ukrainian languages in different humanitarian studies. The author analyses the meaning of the term and its derivatives in linguistics, philosophy, logics, rherorics, sociology, semiotics which gives the reason to treat it as a interdisciplinary one.
Keywords: 800