Перехідні процеси в системі обліку стисненого газу на автомобільній газонаповнювальній станції - Матіко, Федір; Дубіль, Роман; Новошицький, Євген (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2003)
Наведено результати аналізу перехідних процесів у вимірювальній ділянці системи обліку стисненого риродного газу на автомобільній газонаповнювальній станції. Запропоновано способи усунення негативного впливу виявлених термодинамічних процесів на точність обліку газу. Представлены результаты анализа переходных процессов в измерительном участке системы учета сжатого природного газа на автомобильной газонаполнительной компрессорной станции. Предложены способы устранения негативного влияния выявленных термодинамических процессов на точность учета газа. The results of analysis the transients in the measuring site of the system of compressed natural gas measurement at gas-filling stations are presented. The methods of increasing the precision gas-volume measurement by elimination bad influence of detected thermodynamic process are proposed.