Інформаційна система публікації медіа-контенту - Резніченко, Роман Денисович; Reznichenko, Roman Denysovych (Національний університет "Львівська політехніка", 2024)
У сучасному цифровому середовищі публікація та споживання медіа-контенту стали невід’ємною частиною комунікації, самовираження та обміну інформацією. Зростання кількості користувачів, які щодня взаємодіють з цифровими платформами, зумовлює потребу в ефективних та зручних інформаційних системах, що дозволяють створювати, зберігати та публікувати медіа-контент у зручному для користувача форматі. Дослідження присвячене розробці інформаційної системи публікації медіа-контенту, яка дозволяє користувачам зберігати та розповсюджувати текстові, графічні або мультимедійні матеріали через веб-інтерфейс. Основний акцент зроблено на доступності, зручності інтерфейсу, підтримці базових функцій керування контентом, а також безпечному зберіганні даних. Метою дослідження є створення функціональної веб-орієнтованої системи, що надає можливість авторизованим користувачам розміщувати, редагувати та переглядати медіа-контент у захищеному середовищі. У рамках роботи було реалізовано архітектуру веб-додатку із зручним графічним інтерфейсом, обрано ефективні засоби обробки запитів та взаємодії з базою даних, а також впроваджено механізми контролю доступу та збереження даних. Об'єкт дослідження — інформаційна система, призначена для публікації та керування медіа-контентом у веб-середовищі. Предмет дослідження — технології збереження, обробки та публікації користувацького контенту, засоби веб-програмування, бази даних, а також програмні засоби для реалізації інтерфейсу користувача. Практичне значення розробленої системи полягає у спрощенні процесу обміну контентом між користувачами, зручному доступі до матеріалів з будь-якого пристрою через веб-браузер, а також у можливості використання системи в різних сферах — від особистих блогів до внутрішніх корпоративних порталів.

In today’s digital environment, the publication and consumption of media content have become an integral part of communication, self-expression, and information exchange. The growing number of users interacting daily with digital platforms highlights the need for efficient and user-friendly information systems that allow for the creation, storage, and publication of media content in an accessible format. This research focuses on the development of an information system for media content publication, which enables users to store and distribute textual, graphical, or multimedia materials through a web interface. The main emphasis is placed on accessibility, user interface convenience, support for essential content management functions, and secure data storage. The objective of the study is to create a functional web-based system that allows authorized users to publish, edit, and view media content in a secure environment. The work includes the implementation of the web application architecture with an intuitive graphical interface, the selection of effective tools for handling requests and interacting with the database, and the integration of access control and data protection mechanisms. Object of the study: an information system designed for publishing and managing media content in a web environment. Subject of the study: technologies for storing, processing, and publishing user-generated content, web programming tools, database systems, and software for building user interfaces. The practical significance of the developed system lies in simplifying the process of content sharing among users, providing convenient access to materials from any device via a web browser, and enabling the use of the system across various domains — from personal blogs to internal corporate portals.
Information system for publishing media content
Keywords: 6.126.00.01; інформаційна система; публікація контенту; медіа; веб-технології; Python; PostgreSQL; веб-додаток; база даних; безпека; зручність доступу. Перелік використаних джерел: 1. Кузнєцова О. (2023). Інформаційний контент медійних інтернет-ресурсів: аналітичний огляд. Бібліотечний вісник; (3); 45–52. URL: https://journals.uran.ua/bdi/article/view/290987 (дата звернення: 28.04.2025). 2. Козак І. (2021). Популяризація наукового контенту в Україні: аналіз медіа-платформ. Наукові записки Львівської політехніки; (4); 112–118. URL: https://science.lpnu.ua/sites/default/files/journal-paper/2021/may/23696/6.pdf (дата звернення:18.04.2025). 3. Tursunov B.; Abdyldaev A. (2013). Developing a Scientific Publication Content Management System with Peer Review Tools for Academic Institutions. URL:https://www.academia.edu/67129618/Developing_a_Scientific_Publication_Content_Management_System_with_Peer_Review_Tools_for_Academic_Institutions (дата звернення: 14.04.2025); information system; content publication; media; web technologies; Python; PostgreSQL; web application; database; data security; user accessibility. List of used sources: 1. Kuznetsova O. (2023). Information Content of Media Internet Resources: Analytical Review. Library Bulletin; (3); 45–52. URL: https://journals.uran.ua/bdi/article/view/290987 (access date: 28.04.2025). 2. Kozak I. (2021). Popularization of Scientific Content in Ukraine: Analysis of Media Platforms. Scientific Notes of Lviv Polytechnic; (4); 112–118. URL:https://science.lpnu.ua/sites/default/files/journal-paper/2021/may/23696/6.pdf (access date: 18.04.2025). 3. Tursunov B.; Abdyldaev A. (2013). Developing a Scientific Publication Content Management System with Peer Review Tools for Academic Institutions. URL:https://www.academia.edu/67129618/Developing_a_Scientific_Publication_Content_Management_System_with_Peer_Review_Tools_for_Academic_Institutions (access date: 14.04.2025)