Weak and strong stabilization for time-delay semi-linear systems governed by constrained feedback control - Бенсліман, Й.; Дельбоу, А.; Ель Амрі, Г.; Benslimane, Y.; Delbouh, A.; El Amri, H. (Видавництво Львівської політехніки, 2021)
У цій роботі розглядається питання слабкої та сильної стабілізації розподілених напівлінійних систем із часовою затримкою з використанням керування з обмеженим зворотним зв’язком. Результати для напівлінійних систем без запізнювання узагальнені для випадків сильної та слабкої стабілізації. Розглянуто ілюстративні приклади застосування методу до гіперболічних та параболічних рівнянь.

This paper is concerned with the issue of weak and strong stabilization for distributed semi-linear systems with time delay using a constrained feedback control. The results of the semi-linear systems without delay are generalized for strong and weak stabilization cases. Illustrating applications to hyperbolic and parabolic equations are considered.
Слабка та сильна стабілізація напівлінійних систем із запізнюванням, керованих обмеженим зворотним зв’язком
Keywords: напівлінійна система; стабілізація зі зворотним зв’язком; оцінка розпаду полінома; запізнювання; semi-linear system; feedback stabilization; polynomial decay estimate; time delay