Система клінічних термінів як предмет мовознавчого розгляду - Мартин, Володимир (Видавництво Львівської політехніки, 2010)
Pозглянуто сучасні наукові погляди на сутність і природу терміна. За допомогою детального аналізу з’ясовано головні смислові відмінності між термінами та нетермінами. На прикладі клінічних термінів, які були опрацьовані, доведено проблему «двозначності» форми в науковій мові медицини. The modern scientific views of term essence and nature are considered in the article. The main significative differences between terms and non-terms are found out. On the example of clinical terms which were adapted, the problem of ambiguity in scientific language of medicine was proved.
Keywords: клінічний термін; лексика; абсцес; флеботомія; цірзоцеле; clinical term; vocabulary; abscess; phlebotomy; cirsocele