Автоматизовані методи визначення кута вертикальної рефракції у термічно-турбулентній атмосфері - Гембарський, Т. М.; Островський, А. Л. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2007)
Досліджується точність автоматизованих методів визначення вертикальної рефракції електронним теодолітом і цифровим нівеліром, які оснащені ПЗЗ (приладами зарядного зв’язку) сенсорами. За розрахунками отримали m(р) = 0,75^?. In article accuracy of automatic methods of definition vertical refraction by a electronic theodolite and the digital level, equipped with chambers CCD is investigated. As have shown calculations, root-sum-square uncertainty m(р) = 0,75^? .