4-вимірні інтегральні та розподілені структурні властивості для класифікації та пошуку зображень - Мельник, Р.; Тушницький, Р. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2009)
Представлена методика отримання інтегральних та розподілених структурних властивостей образів на основі алгоритму їх триступеневої кластеризації. Формування ключів зображення за представленими властивостями образів рекомендуються для застосування в автоматизованих системах пошуку зображень. An approach to determine integral and distributed pattern structural features based on 3-stages clustering algorithm is considered. It is suggested to use these structural features for images classification and searching.
Keywords: ключі зображення; алгоритм; images classification; algorithm