Один пiдхiд до реалiзацiї триточкових рiзницевих схем високого порядку точностi - Гнатiв, Л. Б.; Кутнiв, М. В.; Круль, М. М. (Видавництво Львівської політехніки, 2010)
Запропоновано новий пiдхiд до реалiзацiї триточкових рiзницевих схем, який грунтується на використаннi однокрокового методу рядiв Тейлора для чисельного розв’язування допомiжних задач Кошi та побудовi рекурентних алгоритмiв для обчислення похiдних. В статье предложен новый подход к реализации трехточечных разностных схем, основанный на использовании одношагового метода рядов Тейлора для численного решения вспомогательных задач Коши и построению рекуррентных алгоритмов для вычисления производных. This article proposes a new approach to the implementation of three-point difference schemes based on a one-use method of Taylor series for the numerical solution of auxiliary Cauchy problems and build recurrent algorithms for calculating derivatives.
Один подход к реализации трехточечных разностных схем высокого порядка точности
One approach to three-point difference schemes of high-order accuracy
Keywords: нелiнiйна крайова задача; триточкова рiзницева схема; рекурентний алгоритм; iтерацiйний метод послiдовних наближень; нелинейная краевая задача; трехточечная разностная схема; рекуррентный алгоритм; итерационный метод последовательных приближений; nonlinear boundary value problem; three-point difference scheme; recurrent algorithm; iterative method of successive approximations