Завершальні компоненти забудови міст Галичини ХI–XIIІ ст. - Петрик, В. М. (Видавництво Львівської політехніки, 2011)
У статті подано основнi результати аналізу архітектурно-композиційного вирішення дахів та завершень споруд у найзначніших ранньосередньовічних містах Галицької землі. Встановлена важлива роль завершуючих компонентів у формуванні архітектурного образу середньовічного міста Галичини та його сприйняття у ландшафті. In the article are submitted the results of basic analysis of architectural and composition solution of roofs and the upper parts of most important buildings in the early medieval towns of Halych Land. Some important role of upper components in the formation an architectural image of the medieval towns of Halychyna and their perception in the landscape are identified.
Keywords: вирішення дахів; завершення; ранньосередньовічні міста; solution of roofs; upper parts; early medieval towns