Організаційні вдосконалення як форма внутріфірмового підприємництва - Тарнавська, Н. П. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2001)
Розглянуто актуальні проблеми реструктуризації як форми внутріфірмового підприємництва, необхідної для забезпечення саморозвитку підприємства. Формулюються завдання наукових досліджень реструктуризації: формування системи поглядів на реструктуризацію як перманентний процес функціонування підприємства, вдосконалення механізму державного сприяння реструктуризації, розробка методик оцінки галузевого потенціалу і галузевої привабливості, розробка наукових моделей реструктуризації, оцінка і популяризація передового вітчизняного досвіду, обґрунтування процесів децентралізації, дослідження взаємозв’язку процесів реструктуризації і гнучкості виробництва, розробка методик оцінки ефективності реструктуризації. Urgent problems for restruturing which is a kind of intracompany’s business undertaking to meet the requirements of the enterprise’s self-development are discussed. The research tasks for restructuring are defined as follows: formation of the system of viewpoints on the restructuring as a permanent process for the company’s functioning; improvement of the state mechanism for facilitating the restructuring processes; desing of evaluation methods foo a sector potential and a sector attractiveness; development of scientific models for restructuring; assessment and promulgation of advanced national experience; grounding of the decentrilizagation processes; analyses of interconnection for restructuring processes, and the production flexibility; development of methods for the restructuring efficiency assessment.