Медичні терміни зі соматичними компонентами дерм-, дерма-, дерм(о)-, дермат(о)- та шкіра в сучасній українській мові - Германович, Галина (Видавництво Львівської політехніки, 2018)
У статті проаналізовано українські медичні терміни-композити з міжнародними компонентами дерм-, дерма-, дерм(о)-, дермат(о)- та українським відповідником на позначення соматичного поняття шкіра. Порушено проблему взаємозаміни таких лексем українськими відповідниками. Виявлено їхню продуктивність та мобільність.

Ukrainian medical terms-composites with international components derm-, derma-, derm(o)-, dermat(o)- and the Ukrainian equivalents to mark the somatic notion shkira have been studied in the article. The problem of interchange of such lexemes by the Ukrainian equivalents has been brought up. It has been defined their productivity and mobility.
Keywords: українська мова; медичні терміни зі соматичними компонентами; парадигматичні відношення; лексико-семантичні групи; продуктивність; Ukrainian language; medical terms-composites with somatic components; paradigmatic relations; lexico-semantic groups; productivity; 811.161.2’276.6; 661.778