Створення і функціонування демонстраційної зони енергозбереження - Швець, В.; Огурцов, А.; Каїра, Л. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2002)
Розглянуто цикл робіт з економії енергоресурсів, виконаних в одній з трьох демонстраційних зон енергоефективності України (м. Дніпродзержинськ). Проаналізовано енергоощадні заходи, впроваджені в промисловому, комунально- побутовому та бюджетному секторах. Показано, що при значному (вдвічі) зростанні промислового виробництва в місті витрати енергоносіїв навіть зменшені. На підставі досягнутих здобутків доведено ефективність створення і функціонування на сучасному етапі таких зон.

A number of works concerning power-saving resources carried out in one of three demonstrative zones of power efficiency in Ukraine (town of Dniprodzerzhinsk) have been analyzed. Besides power-saving events introduced in industrial. Social and budget sectors have been examined. It was shown that considerable rise of industrial output in the town had been followed by power-saving expenses decrease. On the basis of these results it was proved the efficiency of such zones formation and functioning nowadays.
Keywords: 658.26.003