Ідентифікація об'єктів воєнної логістики повітряними дронами - Подоба , Арсен Мирославович (Національний університет “Львівська політехніка”, 2023)
Магістерська кваліфікаційна робота виконана студентом групи КНСШ-21 Подобою Арсеном Мирославовичем. Тема «Ідентифікація об'єктів воєнної логістики повітряними дронами». Робота направлена на здобуття ступеня магістр за спеціальністю 122 «Комп’ютерні науки». Швидкий розвиток безпілотних літальних апаратів (БПЛА) здійснив революцію в різних галузях промисловості, включаючи сільське господарство, спостереження, військову справу, боротьбу зі стихійними лихами та моніторинг навколишнього середовища. Однією з ключових проблем ефективного використання БПЛА є ефективна обробка великої кількості даних зображень, отриманих під час їх роботи. Ця дослідницька робота спрямована на порівняння ефективності різних моделей та їх комбінацій для вирішення проблеми виявлення ворожої логістики у воєнній сфері за допомогою аеро дронів. Мета досягається за допомогою порівняння різних типів моделей нетренованих на публічному наборі даних VEDAI. Дані було попередньо опрацьовані, для покращення ефективності тренування. Крім того було використано значно менший датасет для pre-train моделей для кращих показників ефективності. У результаті виконання кваліфікаційної роботи було проведене ретельне дослідження та порівняння 8 видів моделей для виявлення об’єктів логістики з аеро дронів та був вибраний найбільш ефективний метод. Було проведене обговорення результату та можливі подальші покращення. Загальний обсяг роботи: 79 сторінок, 23 рисунка, 15 посилань. The master's qualification work was completed by Podoba Arsen Myroslavovych, a student of the KNSSh-21 group. Topic "Identification of objects of military logistics by aerial drones". The work is aimed at obtaining a master's degree in the specialty 122 "Computer Science". The rapid development of unmanned aerial vehicles (UAVs) has revolutionized various industries, including agriculture, surveillance, military, disaster management, and environmental monitoring. One of the key challenges in the effective use of UAVs is the efficient processing of large amounts of image data obtained during their operation. This research work is aimed at solving the problem of detecting enemy logistics in the military sphere with the help of aerial drones.
Identification of objects of military logistics by aerial drones
Keywords: R-CNN, VEDAI, DOTA, Нейронні мережі, класифікація, машинне навчання