Стійкість і збіжність до встановлених режимів дискретизованих сигналів KWTA-нейронної схеми - Тимощук, П. В. (Видавництво Львівської політехніки, 2011)
Досліджується стійкість і збіжність до встановлених режимів вихідних сигналів нейронної схеми типу “K-winners-take-all” (KWTA), призначеної для ідентифікації K максимальних серед N невідомих дескретизованих сигналів, де 1 < K < N. Аналіз стійкості і збіжності виконується на основі методу Ляпунова з використанням числового ряду. Розглядається функціонування схеми за незначних збурень її параметрів. Наведено результати комп'ютерного моделювання функціонування схеми. Stability and convergence to steady states of signals of discrete-time K-winners-take-all (KWTA) neural circuit that identifies K maximal among N unknown signals, where 1 · K < N, are investigated. The stability and convergence analysis is fulfilled on the base of direct Lyapunov method with using numerical row. The circuit functioning in the presence of small variations of its parameters is considered. Computer simulation results of the circuit functioning are given.
Устойчивость и сходимость к установленным режимам дискретизированных сигналов KWTA-нейронной схемы
Stability and convergence to steady states of KWTA-neural circuit sampled signals
Keywords: стійкість; збіжність; встановлений режим; нейронна схема; ідентифікація; дискретизований сигнал; прямий метод Ляпунова; числовий ряд; збурення; устойчивость; сходимость; установленный режим; нейронная схема; идентиффикация; дискретизированный сигнал; прямой метод Ляпунова; числовой ряд; возмущения; stability; convergence; steady state; neural circuit; identification; sampled signal; Lyapunov direct method; numerical row; perturbation