Ономасіологічні аспекти вивчення метафори (на матеріалі медичної термінології) - Цісар, Наталія (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2008)
У статті розглянуто явище метафори в ономасіологічному аспекті, тобто як різновид вторинної номінації, проаналізовано виникнення медичних термінів внаслідок метафори в контексті ономасіологічного базису та ономасіологічної ознаки. Вивчення механізмів вторинної номінації в терміносистемі необхідне для подальшої розбудови української термінології. Phenomenon of metaphor is regards as type of secondary nomination; medical terms appearing as result of metaphor are analyzed in context of nomination base and nomination feature in the paper. Research of secondary nomination mechanism is necessary for future creating of Ukrainian terminology.