Синтез 2–карбоетокси-2,5-діетил-3,4-дигідро-2Н-пірану - Карп’як, Н. М.; Маршалок, Г. О.; Федевич, М. Д.; Ятчишин, Й. Й. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2006)
Розглянуто методики синтезу похідних димерів -алкілакролеїнів. На основі таких критеріїв, як конверсія -етилакролеїну, виходи та селективності основних продуктів запропоновано оптимальні умови циклізації -етилакролеїну та етилового ефіру -етилакрилової кислоти до 2-карбоетокси-2,5-діетил-3,4-дигідро-2Н-пірану. The synthetic methods for derivatives of -alkylacrolein dimers were observed. For cyclization of -ethylacrolein and ethyl ester -ethylacrylic acid with formation of 2-carboxy- 2,5-diethyl-3,4-dihydro-2H-pyran the optimal conditions were proposed on the basis of such criteria as the conversion of -ethylacrolein, yields and selectivities of main products.