Порівняння властивостей онієвих гексаціанідокомплексів феруму та рутенію з аліфатичними діамінами - Семенишин, Д. І.; Борова, О. Я. (Видавництво Львівської політехніки, 2012)
Проведено порівняння та обговорення складу та фізико-хімічних властивостей онієвих ціанідних комплексів феруму та рутенію з аліфатичними діамінами. Встановлено,що склад і властивості комплексів залежать від природи діамінів та комплексоутворювача, а їх утворення відбувається за рахунок протонізації однієї або двох аміногруп. The comparison and discussion upon the structure and physico-chemical properties of ferrum and ruthenium onium cyanide complexes with aliphatic diamines have been conducted. It has been established that the structure and the properties of the complexes depend on the nature of the diamines and complexing agents. Their creation occurs due to protonation of one or two aminogroups.
Keywords: гексаціанідоферат(ІІ); гексаціанідорутенат(ІІ); діаміни; hexacyanoferrate(II); hexacyanoruthenate(II); diamines