Організація контейнерних перевезень на маршруті С-О - Вархоляк, Любомир Іванович; Varkholiak, Liubomyr Ivanovych (Національний університет "Львівська політехніка", 2024)
Функціонування економіки на ринкових засадах вимагає від майбутніх фахівців ґрунтовних знань і практичних навичок у сфері логістичних концепцій, стратегічного та оперативного планування, управління основними бізнес-процесами, моделювання інтегрованих логістичних систем та ефективного управління матеріальними потоками. Важливу роль відіграють новітні інформаційні технології, а також досвід розвинених країн, який сприяє вдосконаленню логістичних процесів [1]. Досвід доводить, що впровадження інтелектуальних транспортних систем, інтеграція логістичних рішень, оптимізація тарифної політики, розвиток контрейлерних перевезень, а також врахування повних витрат клієнтури та професійна підготовка кадрів сприяють раціоналізації розвитку залізничної галузі та ефективному використанню її інфраструктури [2]. Розвиток ринку транспортних послуг і впровадження логістичних технологій визначають необхідність створення сучасної контейнерної транспортно-логістичної системи в Україні. Основні напрями вдосконалення сервісу контейнерних перевезень зумовлені вимогами вантажовласників та ринковими критеріями ефективної доставки. [3]. Однією з важливих тенденцій розвитку міжнародної транспортної системи є зростання обсягів контейнерних перевезень, що стали невід’ємною частиною глобальної логістики, забезпечуючи безперебійну доставку вантажів різними видами транспорту[3]. Метою роботи є вирішення задачі з оптимізації логістики вантажоперевезень шляхом впровадження сучасних транспортних технологій. Об'єктом дослідження є процес перевезення вантажів залізничним транспортом. Предметом дослідження є взаємозв'язки між технологією організації залізничних перевезень і показниками ефективності логістичного ланцюга доставки вантажів. 5

The functioning of the economy on a market basis requires future specialists to have solid knowledge and practical skills in the field of logistics concepts, strategic and operational planning, management of basic business processes, modeling of integrated logistics systems and effective management of material flows. An important role is played by the latest information technologies, as well as the experience of developed countries, which contributes to the improvement of logistics processes [1]. Experience proves that the implementation of intelligent transport systems, integration of logistics solutions, optimization of tariff policy, development of piggyback transportation, as well as consideration of full costs of clientele and professional training of personnel contribute to the rationalization of the development of the railway industry and the effective use of its infrastructure [2]. The development of the transport services market and the introduction of logistics technologies determine the need to create a modern container transport and logistics system in Ukraine. The main directions of improving the container transportation service are determined by the requirements of cargo owners and market criteria for effective delivery. [3]. One of the important trends in the development of the international transport system is the growth of container traffic, which has become an integral part of global logistics, ensuring uninterrupted delivery of goods by various modes of transport [3]. The purpose of the work is to solve the problem of optimizing freight logistics by implementing modern transport technologies. The object of the study is the process of transporting goods by rail. The subject of the study is the relationship between the technology of organizing railway transportation and the efficiency indicators of the logistics chain of cargo delivery.
Organization of containerized shipments transportation on route S-O.
Keywords: 6.275.02.04; контейнерні перевезення; транспортна інфраструктура; логістика; контейнерна транспортно-логістична система; управління ланцюгами поставок; container transportation; transport infrastructure; logistics; container transport and logistics system; supply chain management