Виховання студентської молоді у ноосферному вимірі - Тюріна, Тамара Георгіївна (Видавництво Львівської політехніки, 2017)
У монографії висвітлено питання ноосферізації освіти як визначального чинника виховання високодуховної особистості з космопланетарним рівнем свідомості; розглянуто проблему духовної цілісності людини у контексті богословських, філософських, психолого-педагогічних досліджень; розкрито шляхи актуалізації інтуїтивного потенціалу особистості та гармонізації діяльності духовно-інтуїтивного і логічного компонентів пізнання у контексті ноосферної освіти; проаналізовано внутрішні механізми духовного становлення особистості; представлено наукове обґрунтування програми курсу «Педагогіка духовності» для студентів вищих навчальних закладів.